SIKLÓSI KÓRHÁZ-SZAKRENDELŐ

Kórházrekonstrukció

Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében támogatott beruházás, melynek célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése.

A projekt keretében a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. épületegyüttesének átalakítása(felújítás: 925 m2, bontás: 1770 m2 ) és bővítése ( 1973 m2), komplex akadálymentesítése, komfortosítása, szakmai felszereltségének javítása valósul meg, kiemelt figyelemmel a környezettudatos tervezésre és a gazdasági, környezeti fenntarthatóságra, így a finanszírozó számára is költséghatékonyabb ellátási formákat létrehozva. A projekt célja, hogy a szükségleteken alapuló, kórházi ellátást kiváltó járóbetegszolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas infrastruktúra megteremtésével a Dél-dunántúli régióban területileg kiegyenlítse az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférést és csökkentse a társadalmi esélykülönbségeket, ezáltal növelje a siklósi kistérség verseny és népességmegtartó képességét és javítsa a lakosság munkaerő-piaci esélyeit az utazás okozta munkaidő-kiesés csökkentésével, a munkavégző képesség gyors helyreállításával, betegségek megelőzésével, korai felismerésével.

A pályázat kódszáma: TIOP-2.1.3/07/1.

A beruházás engedélyezési és kiviteli terveihez az orvostechnológiai tervfejezeteket készítettük el. A beruházás során épületfejlesztés és eszközbeszerzés valósul meg. Az épületfejlesztés során komplex akadálymentesítésre, gépészeti és energetikai korszerűsítésre kerül sor. Az eszközbeszerzés kiterjed az orvostechnológiai, medikai műszerekre, bútorokra és az informatikai rendszerre.



A beruházás keretében létrejövő orvosszakmai egységek:

Építész: Partnereink:
Látványtervek: