SIKLÓSI KÓRHÁZ-SZAKRENDELŐ

Kórházrekonstrukció

Az Új Magyarország Fejlesztési terv keretében támogatott beruházás, melynek célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése.

A projekt keretében a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. épületegyüttesének átalakítása(felújítás: 925 m2, bontás: 1770 m2 ) és bővítése ( 1973 m2), komplex akadálymentesítése, komfortosítása, szakmai felszereltségének javítása valósul meg, kiemelt figyelemmel a környezettudatos tervezésre és a gazdasági, környezeti fenntarthatóságra, így a finanszírozó számára is költséghatékonyabb ellátási formákat létrehozva. A projekt célja, hogy a szükségleteken alapuló, kórházi ellátást kiváltó járóbetegszolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas infrastruktúra megteremtésével a Dél-dunántúli régióban területileg kiegyenlítse az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférést és csökkentse a társadalmi esélykülönbségeket, ezáltal növelje a siklósi kistérség verseny és népességmegtartó képességét és javítsa a lakosság munkaerő-piaci esélyeit az utazás okozta munkaidő-kiesés csökkentésével, a munkavégző képesség gyors helyreállításával, betegségek megelőzésével, korai felismerésével.

A pályázat kódszáma: TIOP-2.1.3/07/1.

A beruházás engedélyezési és kiviteli terveihez az orvostechnológiai tervfejezeteket készítettük el. A beruházás során épületfejlesztés és eszközbeszerzés valósul meg. Az épületfejlesztés során komplex akadálymentesítésre, gépészeti és energetikai korszerűsítésre kerül sor. Az eszközbeszerzés kiterjed az orvostechnológiai, medikai műszerekre, bútorokra és az informatikai rendszerre.A beruházás keretében létrejövő orvosszakmai egységek:

Építész: Partnereink:
Látványtervek: